Ин йога е фина практика, която идва като отговор на ян енергията, която трупаме през деня. Динамиката на съвременния начин на живот изисква баланс. Ин йога е необходимият баланс, учи ни на търпение, забавя биоритмите в тялото ни. Всяка емоция се запаметява в съединителната тъкан, с помощта на разтягането и задържането на асаните (от три до пет минути) се освобождаваме от несъзнателно натрупаните емоции, след практиката се чувстваме леки и освободени, допълнително с правилно дишане и внимание, зареждаме тялото си с енергия.
Ин йога помага за навлизане в медитативно състояние, което от своя страна води до увеличаване на енергията, освобождаване от моделите на ума, разширяване на съзнанието, подобряване на цялостното здравословно състояние на организма.
След дълга практика класическа (хатха йога) ин дойде при мен по случайност, исках да пробвам по бавен тип практика, т.е. тялото ми го искаше, пуснах наслука едно клипче от интернет, и сама не повярвах на това което се случи за 50 минути. Влюбих се за втори път в йога.